Straf nieuws

Straf Nieuws

Op 24 mei werden op BATIBOUW de Belgian Building Awards 2022 uitgereikt. De awards belonen opmerkelijke realisaties van acrchitecten en exposanten. De architecten van ons schoolgebouw, a2o, sleepten de award in de categorie Herbestemming in de wacht. Lees hieronder een stukje uit het artikel.

Herbestemming
Winnaar: Straf! School met lef in Beringen (a2o i.s.m. aac architecture)
Eervolle vermelding: Het Predikheren in Mechelen (Korteknie Stuhlmacher architecten i.s.m. Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek)

Over de winnaar:
Het vestiairegebouw van de voormalige mijnsite in Beringen kreeg een tweede leven als kleuter- en basisschool. In het ontwerp is uitgegaan van een maximale expressie van het bestaande gebouw. Ruimtelijk en fysiek worden er verbindingen gemaakt binnen de bestaande structuur. Er wordt een intelligent groeiscenario voorgesteld voor zowel de school als de buitenaanleg. De renovatie dient met gepaste eenvoud het pedagogische project.

Lees hier het volledige artikel.

Beluister hier het interview op Radio 2.

Lees hier het artikel dat gepubliceerd werd in Knack.

Straf Bezoek minister

Een tijdje geleden stuurden enkele leerlingen een filmpje naar Meryame Kitir met de vraag eens op bezoek te komen. Op 27 april was het zover: de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid bezocht onze school. Na de ronleiding, kregen de leerlingen ruim de tijd om enkele vragen te stellen. Tijdens het bezoek hield Meryame een kostbaar element vast: de mijnlamp van haar vader. 

"Ik vind het belangrijk om die mijnlamp mee te dragen. Als je het verleden niet kent, kun je niet naar de toekomst kijken en kun je het heden niet goed begrijpen. Deze school is een mooi voorbeeld die het verleden met het heden mooi verbindt". (Bron: Internetgazet)

Het hele artikel kan je hier nalezen. 

 
Een straf en uniek kookboekje in de maak - Beringen
 
De kinderen van basisschool Straf! zijn al enkele weken aan het tekenen voor een heel speciaal project: een uniek kookboekje. Dat is het idee van enkele ouders en het boekje zal gepresenteerd worden op zondag 13 maart samen met een afhaalontbijt. "We hebben een oudervereniging met meer dan 20 leden en de werkgroep voor het ontbijt heeft 11 leden. In deze werkgroep is het idee ontstaan voor een kookboek met ontbijtrecepten uit alle culturen die er op onze school zijn. Ik heb recepten verzameld via de straffe ouders, maar er zijn ook juffen met Italiaanse, Turkse en Griekse roots en ook via Lien van de Bredeschool hebben we ouders leren kennen van nog andere culturen. Dat op zich is al mooi natuurlijk want eten verbindt, zoveel is duidelijk", zegt Karoline Lenaers, één van de enthousiaste ouders.
Karoline ging via Zoom en enkele vertaaltools in gesprek met een heel diverse groep. Uniek is dat er niet gekozen wordt voor foto's maar voor tekeningen. De klas van het vierde leerjaar van juf Lize zorgt voor een toepasselijke tekening bij elk gerecht. (Bron: Internetgazet Beringen)
Lees het volledige artikel hier.
Stad Beringen doet voor de tweede keer mee met de #WeekvandeDuurzameGemeente. Een week lang kan je in onze stad duurzame helden ontmoeten en activiteiten doen rond het thema 🌍 PLANET.
Ook STRAF! is samen met Brede School Beringen (De Terrilling) geselecteerd als duurzame held. Deze meisjes zijn de mooimakers van ons buurt. Een dikke proficiat! 👏
Straf_-_Week_van_de_Duurzame_Gemeente.jpg

Ieder kind heeft een verhaal,
wij schrijven graag mee
aan dat van jou.

WELKOM!