Straffe ouderwerking

logo straf

 

 

Wat doen wij?

lijn mier content

Via het netwerk ‘Straffe ouders’ willen we ouders de kans geven om mee te bouwen aan onze school. We vinden het belangrijk dat ook ouders zich welkom en thuis voelen in onze school. We zijn er bovendien van overtuigd dat onze mierenmama’s en papa’s heel wat kunnen betekenen voor onze school: samen straf!

Ouders kiezen zelf voor welke werkgroepen ze zich willen engageren of kunnen een voorstel doen voor een nieuwe werkgroep. Zo kan iedereen zijn talent inzetten voor onze school. In elke werkgroep zitten ook juffen, meesters en medewerkers van onze school. Enkele keren per jaar brengen we de volledige mierenkolonie samen. Tijdens zo’n straffe avond kan elke werkgroep terugkoppelen en brainstormen we over nieuwe ideeën.

Dit netwerk van straffe ouders is een belangrijke schakel binnen het grote schoolgebeuren. Ze zijn vaak een laagdrempelig aanspreekpunt voor andere ouders en via hen weten we wat er leeft in onze school. Er zijn 6 vaste werkgroepen:

1. Schilouders

Elke woensdag tussen 8.30u en 10.10u staan de schilouders paraat om ons te ondersteunen met het fruitproject 'Oog voor lekkers'. Ze wassen en schillen het fruit en verdelen het in stukjes alvorens het naar de klas gebracht wordt. Heb je interesse om het team te versterken? Aarzel dan niet een stuur ons een mailtje. Vele handen maken licht werk.

2. Middagbewaking

Iedere middag tussen 12.25u en 13.10u komen een aantal enthousiaste vrijwilligers de leerkrachten een handje helpen tijdens de middagpauze. Ze houden een extra oogje in het zeil en zorgen ervoor dat de speeltijden veilig verlopen. Heb je een hart voor kinderen en heb je interesse om ons team van middagbewakers te versterken? Je bent steeds welkom!

3. Ontmoeting

Beringen-Mijn is kleurrijk en divers, en zo ook onze school. Wist je dat er tal van nationaliteiten zijn in onze school? Dat is een rijkdom! De mier staat voor samenwerken. Onze school is een warm nest waar iedereen zich thuis voelt. Die thuis op be-MINE biedt bovendien tal van mogelijkheden om elkaar te ontmoeten in natuur, cultuur of avontuur. Samen zijn we straf!

4. Middelen inzamelen

Elk jaar zoekt ons enthousiast team van straffe ouders naar nieuwe initiatieven om geld in te zamelen voor de school. Deze middelen worden geïnvesteerd in pedagogische projecten, leermiddelen of innovatieve leerplekken en komen dus onze kleinste miertjes ten goede! Dit jaar organiseerden ze een koekjesverkoop en een veiling. De opbrengst werd o.a. gebruikt voor de aankoop van speelmateriaal. 

5. Pedagogisch project

Deze groep denkt mee na over de missie en visie van onze school en het pedagogisch project. Als school van de toekomst kiezen we voor kwaliteitsvolle onderwijsmiddelen en -methodes. We kiezen heel bewust voor gemengd kleuteronderwijs en hebben een visie op differentiatie in het lager onderwijs. Ouders die willen meedenken zodat we toekomstproof blijven, zijn welkom. Wij willen onderwijs bieden op maat van élk kind.

(We onderzoeken nog hoe we met deze werkgroep ook goed kunnen samenwerken met onze schoolraad)

6. Communicatie

Een straffe school heeft nood aan straffe communicatie. Hoe zorgen we ervoor dat elke ouder goed geïnformeerd wordt? Alle kinderen, ouders, leerkrachten en sympathisanten moeten fier zijn op onze school! Kan jij goed schrijven, mooie foto’s maken of ben je vlot van nieuwe media, dan ben je zeker welkom bij deze werkgroep!

 

Wil je deel uitmaken van de Straffe ouders?

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek gerust een ouder aan die je herkent in onderstaande collage: Straffe_ouders_collage_1.jpeg